Preskoči
Odrzavanje i ispravno skladistenje nakita

Odrzavanje i ispravno skladistenje nakita

Nega nakita od 925 srebra:


5 SAVETA ZA DUGOTRAJAN NAKIT
RUTINSKA NEGA SREBRA JE OBAVEZNA AKO ŽELITE DA ODRŽATE SVOJ NAKIT U NAJBOLJEM IZGLEDU. EVO 5 SAVETA STRUČNJAKA ZA PREDIVAN, DUGOTRAJAN NAKIT.

Da li ste opsednuti srebrom koliko i mi? Da li ste svi za njegov briljantan sjaj, neverovatno svestran izgled i samo pravi glamur?

Dok je kupovina prelepog nakita zabavna i uzbudljiva, ništa ne kvari raspoloženje više od tamnih mrlja na nakitu. Iz tog razloga, većina nas se plaši procesa čišćenja i misli da je naše srebro zauvek uništeno.
Ali, ne brinete! Ovde smo da vam pokažemo da je nega srebra laka, brza i praktična. Samo treba da znate prave trikove i tehnike.

1. CITAJ ZIGOVE

Evo dobrog pravila. Ako vaša roba ima ocenu .950, potrebno im je dosledno poliranje. Ako imaju oznaku 925, materijal je čvršći i ne treba mu toliko čišćenja. Sav Etoile nakit od sterling srebra je 0,925 i trebalo bi da zahteva malo manje rada od srebra koji ste možda kupili negde drugde.
Ukoliko kupujete Etoile nakit od nerdjajuceg celika, on nema ZIG ali je proces odrzavanja potpuno isti kao i za 925 srebro.

Zapamtite, uz odgovarajuću negu i poznavanje vašeg nakita, vaš komad može trajati doživotno. Najbolje je da budete potpuno sigurni da dobijate PRAVE proizvode.

2. SUVO SREBRO JE SREĆNO SREBRO


Tuš. Nije dobra ideja da se tuširate sa nakitom, ali s vremena na vreme to neće učiniti nikakvu trajnu štetu. Samo se pobrinite da ga osušite nakon toga.
Bazen. Skini svoje srebro. Hlor je prilično jaka hemikalija, pa ako slučajno zaboravite da uklonite srebrni nakit pre nego što uskočite, obavezno ga isperite i očistite nakon toga.
Đakuzi. Ista ideja kao i bazen, ali ima još više hlora u hidromasažnoj kadi i toplota može da ubrza hemijsku reakciju.
Spa. Sumpor u prirodnim toplim izvorima će izazvati pustoš na vašem srebru. Osim ako ne idete na taj "tamno oksidovani" izgled, izbegavajte po svaku cenu.
Bonus savet: Hemikalije u losionima i parfemima takođe mogu da izazovu tamnjenje vašeg nakita. Prvo ih nanesite, ostavite da se osuše, a zatim stavite nakit. Samo ovo može napraviti OGROMNU razliku u sjaju vašeg srebra.

 

3. ODRŽAVANJE I ISPRAVNO SKLADIŠTENJE

Ako ostavite fensi auto na kiši, šta se dešava? Postaje prljavo! Sličan princip važi i za negu srebra. Potrebno vam je odgovarajuće skladište za vaše zapanjujuće komade. I, morate biti pažljivi u održavanju.

Izloženost vazduhu može uništiti pustoš tako što će pocrniti vaše delikatno srebro. Ne ostavljajte ga samo da leži na noćnom ormariću ili u otvorenoj kutiji za nakit. I ne ostavljajte ga samo u tašni ili fioci!

Otkopčajte i otkačite nakit da biste izbegli moguće grebanje. NEMOJTE spajati nekoliko komada u istu torbu da biste uštedeli vreme ili prostor. Ovo može da stvori zapetljavanje, grebanje, mrlje, a to je upravo ono što ovde pokušavamo da izbegnemo!
Najbolji nacin je da nakit drzite u Etoile kutiji koju ste dobili prilikom kupovine.

4. ZNAJTE KADA TREBA DA SKINETE NAKIT

Da, znamo koliko volite svoj prekrasan prsten ili narukvicu i da zelite da ih nosite sve vreme. Ali, to je kritično, i evo zašto.

Jake hemikalije, sumpor, znoj i znoj, hlor i jaka sunčeva svetlost mogu da potamne i nagrizu sjajan sjaj koji volite u svom srebru.

Ne rizikujte. Preventivna nega je znatno lakša od postupanja sa oštećenim nakitom!

Optimalno je ukloniti nakit u sledećim vremenima:

Kućni poslovi, kao što su posuđe, pranje veša i korišćenje sredstava za čišćenje
Kada vežbate, u teretani ili igrate kontaktne sportove
Prilikom tuširanja ili kupanja
Plivanje, hidromasažne kade ili saune
Veoma topla mesta (kao što je kada ležite na plaži ili bazenu)
Kada se spremate (tj.: stavljanje losiona, šminke, proizvoda za kosu)
Priprema, kuvanje ili jedenje hrane koja sadrži sumpor (ovo uključuje jaja i majonez).
Spoljni poslovi kao što je baštovanstvo
Preventivna nega je UVEK lakša od naknadne nege!

5. PRILIČNO POLIRAJTE

Srebro je delikatno i, uprkos našim naporima, i dalje može da se zaprlja. Na sreću, nega srebra od sterlinga može biti laka kao brzo trljanje.

Da biste to uradili, koristite jednostavnu krpu od mikrovlakana ili specijalnu krpu za nakit (ne papirne peškire ili toalet papir) da očistite svoju robu.

Usredsredite se na održavanje dugih poteza gore-dole da biste očistili nakit. Obavezno koristite različite delove tkanine kako biste izbegli širenje mrlja. Ne koristite ovde kružne pokrete, jer to zapravo može pogoršati mrlje ili prljavštinu. Obavezno izbegavajte poliranje bilo kog dela nakita koji je namerno oksidovan.

Za složenije ili uže, detaljnije oblasti, uđite sa K-vrhom. Ući će u svaki kutak koji vam treba. I to je to! Lako, zar ne?

 

BONUS: 

Da li pravilno čuvate svoj nakit i polirate ga, ali i dalje tražite veći sjaj? Treba vam samo malo više sjaja? Pogledajte neke od naših omiljenih, isprobanih metoda čišćenja.

Napomena: ovo su prirodne metode čišćenja, jer jake hemikalije u profesionalnim proizvodima za čišćenje mogu biti neverovatno opterećujuće na vaš nakit.

METODA VODE I SODE BIKARBONE
Trebaće vam 2 dela vode na 1 deo sode bikarbone (koristite malo više vode ako nakit ima delikatne karakteristike). Umešajte u pastu. Koristite staru četkicu za zube ili štapić za čišćenje da primenite ovo „uradi sam“ sredstvo za čišćenje nežnim pokretima i pokretima.

TEČNOST I VODA
Za ovu opciju nisu potrebne fensi metode čišćenja. Jednostavno isperite nakit na isti način na koji biste čistili svoje ruke.

NAČIN SLANE VODE
Posudu za kuvanje ili veliki tanjir obložite listom aluminijumske folije. Stavite svaki komad nakita direktno na foliju.

Pomešajte 1 šolju ključale vode sa 1 kašikom soli i 1 kašikom sode bikarbone zajedno. Sipajte smešu u tiganj ili veliki tanjir. Dodajte 1/2 šolje sirćeta u smešu.

Mehurići će isplivati! Ostavite smešu da odstoji oko 10 minuta (koristite kašiku ako je potrebno za mešanje). Isperite hladnom vodom i osušite krpom od mikrovlakana.

Korpa 0

Vaša korpa je prazna

Započnite kupovinu